Analýza variant financování bydlení v ČR - Mikulová, Markéta (2020)
Předmětem této diplomové práce je analýza financování vlastního bydlení. Práce se nejdříve zaměřuje na analýzu variant financování vlastního bydlení pomocí úvěrů. Zaměřuje se především na hypoteční úvěry a stavební spoření. Dále práce analyzuje vliv vybraných makroekonomických faktorů na trh bydlení. Dále práce popisuje makroobezřetnostní politiku České národní banky a její dodržování bankami. Poslední součástí práce jsou modelové příklady hypotečních úvěrů a stavebního spoření.