Vývoj daňových systémů vybraných zemí Latinské Ameriky - Cháňová, Veronika; Maaytová, Alena; Gajdošová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Předmětem diplomové práce je problematika vývoje daňových systémů ve vybraných zemí Latinské Ameriky za období od roku 1990 až 2017. Hlavním cílem diplomové práce je pomocí shlukové analýzy analyzovat vývoj daňových systémů ve vybraných zemích Jižní Ameriky provedené pomocí statistického programu XLSTAT. Dalším cílem práce je analyzovat vývoj daňových systémů pomocí změny daňových mixů a charakterizovat příčiny těchto změn. První část diplomové práce se zabývá daňovou teorií. Druhá část diplomové práce stručně popisuje daňový systém pěti vybraných zemí, uskutečněné daňové reformy, daňovou strukturu a faktory, které ovlivnily změny daňových struktur. Ve třetí část práce je využita shluková analýza pro analýzu vývoje daňových mixů ve vybraných zemích Jižní Ameriky provedené pomocí statistického programu XLSTAT. Závěrečná část shrnuje výsledky diplomové práce.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses