Použití kryptoměn v bankovnictvíí - Brožek, Matouš; Brada, Jaroslav, 1964-; Havel, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato diplomová práce zasazuje rozvoj kryptoměn do kontextu historického vývoje peněz a bankovnictví. Na základě zkoumání vlastností vybraného vzorku kryptoměn nahrazuje všeobecně užívaný pojem kryptoměny obecnějším pojmem kryptoaktiva. Dále pak navrhuje rámec pro jejich klasifikaci dle způsobu užití na převodní tokeny, uživatelské tokeny a investiční tokeny. Zabývá se též životním cyklem kryptoměn. Konkrétně procesem emise, distribuce a mechanismu provádění transakcí. Porovnává transakce v bankovním systémua kryptoměnách na základě dvou parametrů – ceny a rychlosti. Na závěr obsahuje i zhodnocení dalších odlišností obou systémů a jejich významu pro adopci technologie kryptoměn v bankovnictví.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses