Sestavení a zpětné testování dynamického, makro-podmíněného systému strategické alokace aktiv - Langr, Matěj (2020)
Tato práce se zaobírá středně dlouhými a krátkodobými ekonomickými fluktuacemi. Práce popisuje ekonomický a finanční vývoj posledních 35 let a monitoruje jej pomocí řady indikátorů v jejichž dynamice jsou fluktuace zřetelné. Tyto indikátory jsou podrobeny porovnány s vývojem makroekonomických řad a následně použity k sestavení strategie alokace aktiv využívající poznatky ekonomických fluktuací v této práci definované. Celkem jsou sestrojeny 3 strategie, z nichž všechny předčily rizikově očištěné výnosy jednotlivých aktivních tříd.