Sestavení a zpětné testování dynamického, makro-podmíněného systému strategické alokace aktiv - Langr, Matěj; Stádník, Bohumil; Juhászová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato práce se zaobírá středně dlouhými a krátkodobými ekonomickými fluktuacemi. Práce popisuje ekonomický a finanční vývoj posledních 35 let a monitoruje jej pomocí řady indikátorů v jejichž dynamice jsou fluktuace zřetelné. Tyto indikátory jsou podrobeny porovnány s vývojem makroekonomických řad a následně použity k sestavení strategie alokace aktiv využívající poznatky ekonomických fluktuací v této práci definované. Celkem jsou sestrojeny 3 strategie, z nichž všechny předčily rizikově očištěné výnosy jednotlivých aktivních tříd.
Vedoucí práce: Bohumil Stádník
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finanční inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses