Porovnání pravidel pro realizaci přeshraniční fúze - Česká versus Slovenská republika - Vízková, Daniela; Skálová, Jana, 1967-; Jankovská, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce se zabývá porovnáním pravidel pro přeshraniční fúze realizované mezi Českou a Slovenskou republikou, které představují nejpočetnější skupinu z prováděných přeshraničních transakcí. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zaměřuje na všechny souvislosti vztahující se k realizaci přeshraničních fúzí. Nejprve jsou definovány základní pojmy a následně je uvedena právní úprava České a Slovenské republiky. Dále teoretická část zahrnuje problematiku účetních a daňových aspektů v jednotlivých státech a jejich vzájemnou komparaci. V praktické části jsou analyzovány přeshraniční fúze pro každý stát zvlášť a poté podrobně rozebrány všechny česko-slovenské fúze oznámené v letech 2010 až 2019. Cílem práce je vyhodnotit vývojový trend česko-slovenských fúzí v uvedeném období.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses