Zjednodušená pravidla v převodních cenách se zaměřením na malé a střední podniky - Anděrová, Veronika; Frýzek, Libor; Tepperová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato diplomová práce se zabývá zjednodušenými pravidly v převodních cenách zaměřenými na malé a střední společnosti. Obsahuje průzkum a analýzu pravidel uplatňovaných ve světě v kontextu s podmínkami v České republice a doporučení úpravy zjednodušených pravidel pro Českou republiku. Bylo zjištěno, že sledované státy nejvíce využívají úlevy pro menší podniky v oblasti dokumentace, poté v oblasti předběžných cenových dohod. V České republice dokumentace k převodní cenám povinná není, proto bylo navrženo vytvoření nového konceptu dobrovolné zjednodušené dokumentace pro podniky menších velikostí a navázání této dobrovolné dokumentace na sankční ochranu. Menší podniky bylo doporučeno kategorizovat pro účely převodních cen pomocí obratu, aktiv a počtu zaměstnanců.
Vedoucí práce: Libor Frýzek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses