Zátěžové testy - Balogh, Karel (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou zátěžového testování v souvislostis makroobezřetnostní politikou a podrobněji rozebírá výsledky testů v České republice. V první části je nejprve představena makroobezřetnostní politika, její nástroje a cíle. Poté je kladen důraz na typologii zátěžových testů, vývoj metodologie a na testovaná rizika. Druhá část se soustředí na rozbor a interpretaci makrozátěžových a dohledových testů za rok 2019, jež provádí ČNB. U jednotlivých testů jsou popsány aplikované scénáře a současná metodologie. V poslední části práce je diskutována správnost modelace nepříznivéhoscénáře a kroky ČNB v současné epidemické krizi