Zátěžové testy - Balogh, Karel; Blahová, Naďa, 1958-; Marková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou zátěžového testování v souvislostis makroobezřetnostní politikou a podrobněji rozebírá výsledky testů v České republice. V první části je nejprve představena makroobezřetnostní politika, její nástroje a cíle. Poté je kladen důraz na typologii zátěžových testů, vývoj metodologie a na testovaná rizika. Druhá část se soustředí na rozbor a interpretaci makrozátěžových a dohledových testů za rok 2019, jež provádí ČNB. U jednotlivých testů jsou popsány aplikované scénáře a současná metodologie. V poslední části práce je diskutována správnost modelace nepříznivéhoscénáře a kroky ČNB v současné epidemické krizi
Vedoucí práce: Naďa Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses