Finanční analýza TIERRA VERDE s.r.o. - Růžičková, Hana; Huňáček, Pavel; Mašek, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem této bakalářské práce je vyhodnocení finanční situace TIERRA VERDE, s.r.o. Za tímto účelem je provedena finanční analýza na základě účetních výkazů za roky 2013 až 2017. Práce sestává ze čtyř částí. V první jsou vymezeny důležité termíny v kontextu, v jakém je s nimi dále v textu pracováno, a zmíněny změny v legislativě, které měly na vypracování vliv. Druhá, metodologická část, stručně představuje finanční analýzu a její metody. Z metod jsou zde zmíněny pouze ty, které jsou dále v práci využívány. Třetí část představuje analyzovanou společnost, její konkurenty a odvětví, do kterého spadají. V poslední, praktické části, jsou aplikovány popsané metody. Získané dílčí výsledky jsou vyhodnoceny a porovnávány s výsledky konkurentů a odvětví. V závěru praktické části jsou zmíněny další aspekty, které mohou působit na úspěšnost analyzované společnosti, a vyhodnocena její celková finanční situace.
Vedoucí práce: Pavel Huňáček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses