Daňové úniky v oblasti zdanění příjmů - Gerassimchuk, Vsevolod; Finardi, Savina; Slintáková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato bakalářská práce je věnována aktuálnímu tématu – daňovým únikům v oblasti zdanění příjmů. Hlavním cílem práce bylo na příkladu Hongkongu jako „daňového ráje“ analyzovat a kriticky zhodnotit problematiku daňových úniků podnikatelských subjektů z Evropské unie. V práci byla provedena literární rešerše pro vymezení pojmů jako daňový únik, daňový základ, sleva na daních a dalších pojmů vztahujících se k problematice daní z příjmů a možnosti jejich snížení. Dále v práci byly použity nástroje kvalitativního a kvantitativního výzkumu. Další použitou metodou je případová studie. Dále byla použita metoda analýzy a syntézy. Z vymezených teoretických poznatků a provedených analýz byly vyvozeny relevantní závěry a budou vytvořena doporučení pro praxi. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. V první jsou vymezeny cíle a metodika práce. Ve druhé kapitole jsou vyznačena teoretická východiska. Ve třetí kapitole je představena praxe využití offshorových zemí pro snížení daňové povinnosti. Ve čtvrté kapitole je uvedena případová studie o Hongkongu, který je považován za daňový ráj.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses