Kalkulace transferové ceny pro pronájem průmyslového objektu v oblasti středních Čech - Wojtyla, Petr (2020)
Cílem práce je analyzovat faktory, které je třeba zohlednit při stanovení ceny za pronájem průmyslových prostor mezi sdruženými podniky a použít metody stanovení transferové ceny nájemného za 1 m2. Práce je rozdělena do dvou částí: teoretická část popisující relevantní části Směrnice OECD a nařízení MF vztahující se ke zkoumanému případu a praktická část, kde bude vybrána nejvhodnější metoda, blíže vymezen předmět kalkulace a proveden výpočet transferové ceny aplikací na reálná data roku 2018. Nakonec dojde ke srovnání s tržními hodnotami a s výsledky pří aplikaci jiné metody.