Kalkulace transferové ceny pro pronájem průmyslového objektu v oblasti středních Čech - Wojtyla, Petr; Rudolfová, Lucie; Hamáček, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem práce je analyzovat faktory, které je třeba zohlednit při stanovení ceny za pronájem průmyslových prostor mezi sdruženými podniky a použít metody stanovení transferové ceny nájemného za 1 m2. Práce je rozdělena do dvou částí: teoretická část popisující relevantní části Směrnice OECD a nařízení MF vztahující se ke zkoumanému případu a praktická část, kde bude vybrána nejvhodnější metoda, blíže vymezen předmět kalkulace a proveden výpočet transferové ceny aplikací na reálná data roku 2018. Nakonec dojde ke srovnání s tržními hodnotami a s výsledky pří aplikaci jiné metody.
Vedoucí práce: Lucie Rudolfová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses