Finanční analýza a prognóza budoucího vývoje NOPEK, a. s. - Hanousková, Petra; Marek, Petr; Dufková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Hlavním tématem práce je finanční analýza společnosti NOPEK, a. s. za roky 2014 až 2018. Zkoumaná společnost je porovnána s konkurenčními podniky, které jsou vybrány na základě daných kritérií. Dále je v závěru nastíněná prognóza budoucího vývoje společnosti Nopek a. s. Jako podklad pro tuto práci slouží veřejně dostupné listiny, tedy účetní závěrky a výroční zprávy. Práce je rozdělena do dvou částí. V první části, části metodické, jsou popsány a rozebrány vybrané ukazatele, které jsou dále použity v následující části. Další část je část analytická. V této části je posuzována finanční stabilita a zdraví podniku na základě dříve zmíněných ukazatelů a rovněž jsou analyzované konkurenční podniky. Na konci této části je nastínění budoucího vývoje podniku.
Vedoucí práce: Petr Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses