Finanční analýza a prognóza budoucího vývoje Brazzale Moravia a. s. - Polanská, Klára; Marek, Petr; Dufková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Nástrojem k dosažení cíle této bakalářské práce je finanční analýza společnosti Brazzale Moravia a. s. v letech 2013–2018 a prognóza jejího vývoje do budoucna. K celkovému vyhodnocení finančního zdraví je společnost porovnána s vybranými konkurenčními podniky dle daných kritérií a také s celým odvětvím, do kterého všechny tyto společnosti spadají. Veškeré informace jsou převážně čerpány z veřejně dostupných účetních závěrek a výročních zpráv těchto společností. Ke zjištění finančního zdraví podniku je využita horizontální a vertikální analýza, dále poměrové ukazatele a modely k predikci finanční tísně. V této práci je metodická část provázána s částí praktickou. Na začátku dané kapitoly je vždy vymezení metodiky a následně jsou přiloženy výpočty s komentářem. V závěrečné části je uvedena prognóza vývoje společnosti pro rok 2019.
Vedoucí práce: Petr Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses