Účtování dlouhodobého hmotného majetku v Republice Kazachstán - Ignatyeva, Diana (2020)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku účtování dlouhodobého hmotného majetku (dále DHM) v Republice Kazachstán (dále RK). Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se skládá ze dvou kapitol. První kapitola je věnována organizaci účetnictví v RK. Druhá kapitola vymezuje pojem DHM a stručně popisuje jeho pořízení, vyřazení, oceňování, odepisování, opravu a přecenění. Praktická část si klade za cíl pomocí zvolených parametrů porovnat DHM dvou podniků přepravujících ropu a dvou leteckých společností, na jeho základě pak porovnat mezi sebou odvětví a ověřit následující předpoklad: „Podíl DHM a jeho významnost je v odvětví přepravy ropy vyšší než v odvětví letecké dopravy“.