Účtování dlouhodobého hmotného majetku v Republice Kazachstán - Ignatyeva, Diana; Purina, Marina; Zelenka, Vladimír, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku účtování dlouhodobého hmotného majetku (dále DHM) v Republice Kazachstán (dále RK). Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se skládá ze dvou kapitol. První kapitola je věnována organizaci účetnictví v RK. Druhá kapitola vymezuje pojem DHM a stručně popisuje jeho pořízení, vyřazení, oceňování, odepisování, opravu a přecenění. Praktická část si klade za cíl pomocí zvolených parametrů porovnat DHM dvou podniků přepravujících ropu a dvou leteckých společností, na jeho základě pak porovnat mezi sebou odvětví a ověřit následující předpoklad: „Podíl DHM a jeho významnost je v odvětví přepravy ropy vyšší než v odvětví letecké dopravy“.
Vedoucí práce: Marina Purina
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses