Analýza bankových a poistných produktov na platforme Peer-to-Peer - Zambová, Karin (2020)
Táto diplomová práca sa zaoberá problematikou bankových a poistných produktov na platforme Peer-to-Peer. Rámcovo charakterizuje samostatné pojmy, ich delenie a analyzuje ponuku daných produktov na platformách. Vymedzuje právnu úpravu problematiky v zákonoch Českej republiky. Uvádza tiež počiatky vzniku P2P sietí, ale aj ich využiteľnosť v súčasnosti. Skúma výhodnosť a podmienky zjednania daných produktov, oproti tradičným poskytovateľom, ako sú banky a poisťovne, a vyvodzuje závery tohto skúmania.