Etika z pohledu externího a interního auditu - Obhlídalová, Kristýna; Králíček, Vladimír, 1952-; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce se zabývá etikou z pohledu externího a interního auditu. Obsahem práce je nejprve obecná etika, na kterou navazuje profesní a podnikatelská etika. První kapitola je zakončena nástroji podnikatelské etiky. Druhá kapitola je zaměřena na audit. Z větší části je věnována externímu a internímu auditu a jejich spolupráci. Na konci je doplněna o téma podvodného jednání. Třetí kapitola se zabývá etikou auditorské profese, která podrobněji analyzuje etický kodex interních a externích auditorů. Poslední kapitola je věnována účetnímu skandálu v Toshibě, ve které jsou aplikovány poznatky z předešlých kapitol. Cílem diplomové práce je zhodnocení důsledků neetického chování a porušení právních předpisů v oblasti auditu i podnikového řízení na základě vybraného účetního skandálu, a to jak z pohledu externího a interního auditu, tak i účetních a managementu podniku.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses