Specifika účetnictví chovu exotických zvířat - Zemková, Kateřina (2020)
Diplomová práce se zabývá specifiky zemědělské výroby, klasifikací a oceňováním zvířat podle českých účetních předpisů a požadavky na vykazování, zveřejňování a stanovení reálné hodnoty biologických aktiv danými Mezinárodním účetním standardem IAS 41 – Zemědělství. Praktická část zkoumá aplikovatelnost obou účetních přístupů na chovu exotických zvířat, konkrétně na chovu suchozemských želv.