Bankovníctvo vo Francúzsku - história a súčasnosť - Dolníková, Lenka (2020)
Bakalárska práca sa venuje rozboru a popisu historických súvislostí vedúcich k vytvoreniu bankového systému vo Francúzsku. Sleduje jeho vývoj od počiatku až po aktuálny stav, využívajúc pri tom analyticko-syntetickú a komparatívnu metódu na komplexné spracovanie informácií a dát dostupných z odbornej literatúry a článkov. Zatiaľ čo sa cudzojazyčné zdroje použité ako podklad pre prácu venovali len čiastkovým problematikám, bakalárska práca poskytuje ucelený obraz. Okrem vývoja inštitúcií zameraných na súkromný a firemný sektor poskytuje priebežne pohľad aj na vývoj centrálneho bankovníctva, kde sa opiera o zákony a nariadenia. Záver práce je venovaný aktuálnemu usporiadaniu systému bánk, porovnaniu jednotlivých bánk a regulácii a dohľadu.