Bankovníctvo vo Francúzsku - história a súčasnosť - Dolníková, Lenka; Brada, Jaroslav, 1964-; Metrah, Samy; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Bakalárska práca sa venuje rozboru a popisu historických súvislostí vedúcich k vytvoreniu bankového systému vo Francúzsku. Sleduje jeho vývoj od počiatku až po aktuálny stav, využívajúc pri tom analyticko-syntetickú a komparatívnu metódu na komplexné spracovanie informácií a dát dostupných z odbornej literatúry a článkov. Zatiaľ čo sa cudzojazyčné zdroje použité ako podklad pre prácu venovali len čiastkovým problematikám, bakalárska práca poskytuje ucelený obraz. Okrem vývoja inštitúcií zameraných na súkromný a firemný sektor poskytuje priebežne pohľad aj na vývoj centrálneho bankovníctva, kde sa opiera o zákony a nariadenia. Záver práce je venovaný aktuálnemu usporiadaniu systému bánk, porovnaniu jednotlivých bánk a regulácii a dohľadu.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses