Auditorské postupy při ověřování účetní závěrky - Ali, Ferial (2020)
Tato diplomová práce se zabývá auditorskými postupy při ověřování účetní závěrky společnosti. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Obsahem teoretické části jsou základní pojmy spojené s auditem účetní závěrky, historický vývoj auditu a legislativy na území České republiky, vymezení druhů auditu, definování cílů a funkcí auditu účetní závěrky. V teoretické části práce se také věnuje vymezení auditorských postupů a analýze celého procesu od přijetí zakázky po vydání auditorského výroku. Obsahem praktické části diplomové práce je vysvětlení postupu auditu účetní závěrky na konkrétně vybrané společnosti.