Zdanění kryptoměn v ČR - Pešek, Adam (2020)
Práce pojednává o zdanění kryptoměn na území České republiky. Cílem je popsat postupy zdanění a typy činností s kryptoměnami, které podléhají dani z příjmu fyzických osob a dani z přidané hodnoty. Pro tyto účely budou definovány způsoby ocenění a vykazování kryptoměn v účetnictví dle platné legislativy. Proces určení základu daně z příjmu fyzických osob u podnikatelských subjektů bude rozebrán na příkladu obchodníka s kryptoměnami.