Zdanění kryptoměn v ČR - Pešek, Adam; Finardi, Savina; Vančurová, Alena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Práce pojednává o zdanění kryptoměn na území České republiky. Cílem je popsat postupy zdanění a typy činností s kryptoměnami, které podléhají dani z příjmu fyzických osob a dani z přidané hodnoty. Pro tyto účely budou definovány způsoby ocenění a vykazování kryptoměn v účetnictví dle platné legislativy. Proces určení základu daně z příjmu fyzických osob u podnikatelských subjektů bude rozebrán na příkladu obchodníka s kryptoměnami.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses