Účtování pohledávek a dluhů v Ruské federaci - Kusmaeva, Gulnaz (2020)
Tato bakalářská práce je věnována problematice účtování pohledávek a dluhův Ruské federaci a České republice, s následným porovnáním účetních legislativobou států v této oblasti. Hlavním cílem práce je prozkoumat teoretická východiskatýkající se specifik právní regulace zachycování pohledávek a dluhů v účetnictvíRuské federace a České republiky. Tomu jsou věnovány první dvě kapitoly práce,které obsahují definice základních pojmů z oblasti obchodních vztahů a vztahů sorgány státní správy, klasifikace, účtové osnovy a rozvahy jednotlivých států. Vpraktické části je uveden příklad konkrétního podniku, na kterém budou rezebránypřípady účtování obchodních transakcí mezi partnery. Následuje porovnání dvouuvedených standardů. Závěr práce obsahuje shrnutí výsledků provedeného výzkumu.