Účtování pohledávek a dluhů v Ruské federaci - Kusmaeva, Gulnaz; Purina, Marina; Hora, Michal, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato bakalářská práce je věnována problematice účtování pohledávek a dluhův Ruské federaci a České republice, s následným porovnáním účetních legislativobou států v této oblasti. Hlavním cílem práce je prozkoumat teoretická východiskatýkající se specifik právní regulace zachycování pohledávek a dluhů v účetnictvíRuské federace a České republiky. Tomu jsou věnovány první dvě kapitoly práce,které obsahují definice základních pojmů z oblasti obchodních vztahů a vztahů sorgány státní správy, klasifikace, účtové osnovy a rozvahy jednotlivých států. Vpraktické části je uveden příklad konkrétního podniku, na kterém budou rezebránypřípady účtování obchodních transakcí mezi partnery. Následuje porovnání dvouuvedených standardů. Závěr práce obsahuje shrnutí výsledků provedeného výzkumu.
Vedoucí práce: Marina Purina
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses