Strategická a finanční analýza firmy Peek & Cloppenburg s.r.o. ČR - Turečková, Soňa (2020)
Diplomová práce je zaměřena na finanční a strategickou analýzu firmy Peek & Cloppenburg s.r.o. Cílem práce je zhodnotit ekonomickou pozici a strategické vyhlídky firmy z pohledu externího uživatele v období 2014–2018. Práce je rozdělena na dvě části – metodickou a praktickou. V teoretické části finanční analýzy je popsána a vysvětlena metodika jednotlivých ukazatelů. Teorie strategické analýzy je potom rozdělena na analýzu vnějšího prostředí a vnitřních zdrojů. V následné praktické části jsou poznatky z teoretické části aplikovány v praxi na základě údajů zjištěných z účetních výkazů, resp. autorské analýzy. Výstupy jsou prezentovány pomocí tabulek a grafů.