Strategická a finanční analýza firmy Peek & Cloppenburg s.r.o. ČR - Turečková, Soňa; Holečková, Jaroslava; Menzl, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce je zaměřena na finanční a strategickou analýzu firmy Peek & Cloppenburg s.r.o. Cílem práce je zhodnotit ekonomickou pozici a strategické vyhlídky firmy z pohledu externího uživatele v období 2014–2018. Práce je rozdělena na dvě části – metodickou a praktickou. V teoretické části finanční analýzy je popsána a vysvětlena metodika jednotlivých ukazatelů. Teorie strategické analýzy je potom rozdělena na analýzu vnějšího prostředí a vnitřních zdrojů. V následné praktické části jsou poznatky z teoretické části aplikovány v praxi na základě údajů zjištěných z účetních výkazů, resp. autorské analýzy. Výstupy jsou prezentovány pomocí tabulek a grafů.
Vedoucí práce: Jaroslava Holečková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses