Majetkové cenné papíry v rozsahu českých účetních předpisů vs. IFRS - Fišer, Martin (2020)
V bakalářské práci budu porovnávat české účetní předpisy s mezinárodními standardy účetního výkaznictví (IFRS), přičemž se zaměřím na účtování a vykazování majetkových cenných papírů z pohledu investora, tak i emitenta. Tuto problematiku zpracuji nejprve z pohledu českého účetnictví a poté z pohledu mezinárodních účetních standardů. Toto porovnání podpořím praktickými příklady vykazování z jednotlivých účetních jednotek. Jednotlivé části této práce nakonec shrnu v komplexním porovnání.