Návrh uplatnění Lean principů v IT útvaru - Jirků, Petr; Martínez, Felipe; Nový, Ivan, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Cílem této diplomové práce je navrhnout zlepšení vybraných procesů v Centru informatiky FPH. V první části jsou teoreticky vysvětleny pojmy z oblasti Lean managementu a provedena rešerše aktuálního, z valné většiny zahraničního, výzkumu v oblasti uplatnění Lean principů v IT a na vysokých školách. Aplikační část je provedena metodikou DMAIC, kdy jsou nejprve na základě prioritizační matice vybrány projekty ke zlepšení. Mezi projekty, které jsou podrobně analyzovány, a je u nich navrženo zlepšení, patří zlepšení procesu tvorby vizitek ke kancelářím, snížení chybovosti vyřízených požadavků a zlepšení organizace vpouštění studentů do PC učebny. Centrum informatiky FPH by na základě doporučených změn mohlo snížit chybovost vyřízených požadavků až o 70%, ušetřit až 30 hodin práce ročně a zlepšit pracovníkům výkon jejich práce.
Vedoucí práce: Felipe Martínez
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses