Finanční analýza společnosti Synthesia, a.s. - Kočí, Jan (2020)
Tato bakalářská práce si klade za cíl zhodnotit finanční situaci společnosti Synthesia, a. s. za pomoci horizontální a vertikální analýzy a poměrových ukazatelů, srovnat ji s konkurencí a odvětvím CZ-NACE 20.1 a následně posoudit finanční zdraví společnosti za pomoci bonitních modelů. Pro finanční analýzu byla použita data z účetních závěrek z let 2014 – 2018. Konkurenční srovnání je zhodnoceno pomocí poměrových ukazatelů rentability, likvidity, aktivity a zadluženosti. V práci se prolíná metodická část s částí praktickou.