Aplikace IFRS 16 v Siemens, s.r.o. - Bočková, Jana (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou nového IFRS 16, jeho implementace a užití v praxi. První část se zabývá představením standardu v teoretické rovině, jeho pravidly a podmínkami využití. Druhou část tvoří využití tohoto standardu na praktickém příkladu. Jedná se o rozbor (pozměněné) smlouvy mezi Siemens, s.r.o. a nejmenovaným pronajímatelem. Na tomto příkladě je ukázáno, jaké kroky je potřeba provést při počátečním zachycení smlouvy – určení komponent smlouvy, doby trvání, výše aktiva Práva k užívání a následně sestavení odpisového a umořovacího plánu. Výsledkem práce jsou data, která by mohl Siemens, s.r.o. využít ve svém účetnictví.