Aplikace IFRS 16 v Siemens, s.r.o. - Bočková, Jana; Vašek, Libor, 1978-; Pospíšil, Jiří, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou nového IFRS 16, jeho implementace a užití v praxi. První část se zabývá představením standardu v teoretické rovině, jeho pravidly a podmínkami využití. Druhou část tvoří využití tohoto standardu na praktickém příkladu. Jedná se o rozbor (pozměněné) smlouvy mezi Siemens, s.r.o. a nejmenovaným pronajímatelem. Na tomto příkladě je ukázáno, jaké kroky je potřeba provést při počátečním zachycení smlouvy – určení komponent smlouvy, doby trvání, výše aktiva Práva k užívání a následně sestavení odpisového a umořovacího plánu. Výsledkem práce jsou data, která by mohl Siemens, s.r.o. využít ve svém účetnictví.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses