Specifika finanční analýzy neziskové organizace na příkladu společnosti Greenpeace Česká republika, z. s. - Bařinková, Veronika (2020)
Cílem této bakalářské práce je identifikovat specifika finanční analýzy neziskové organizace, zhodnotit finanční zdraví organizace Greenpeace ČR za období 2014-2018 a porovnat dosažené výsledky s jejími konkurenty.Práce je rozdělena do čtyř částí. V té první charakterizuji neziskové organizace, jejich specifika a jejich finanční řízení. Poté popisuji organizaci zvolenou pro finanční analýzu a její konkurenční vymezení. Třetí část se věnuje metodologii finanční analýzy a ve čtvrté části naleznete zpracovanou finanční analýzu, vyhodnocení jejích závěrů, zhodnocení bonity organizace Greenpeace ČR a porovnání výsledků s její konkurencí.