Finanční analýza společnosti na libovolné téma - Vykopalová, Lucie (2020)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit finanční zdraví společnosti Bobcat CZ, a.s. mezi lety 2014 a 2018 prostřednictvím elementárních metod finanční analýzy. Informace byly čerpány z veřejně dostupných dat a z interních zdrojů společnosti.Práce se skládá z několika částí. Úvodní část představuje společnost a konkurenci, následná část popisuje finanční analýzu a její využití. Analytické části práce se zaměřují na analýzu absolutních a poměrových ukazatelů. Závěr práce se věnuje zhodnocení celkové finanční situace pomocí komplexních modelů.