Ekonomické faktory ovlivňující popularitu vlády v České republice - Rolínek, Tadeáš (2020)
Předmětem práce je závislost popularity vlády České republiky na ekonomických faktorech. Cílem je sestavení regresních modelů jednotlivých vlád od roku 1996 zkoumajících závislost důvěry vládě vyjádřené v rámci průzkumů veřejného mínění a ekonomických ukazatelů míry nezaměstnanosti a růstu cenové hladiny. Závěrem práce je nalezení závislosti s překvapivými výsledky.