Měřítka udržitelné výkonnosti podle směrnic GRI a jejich srovnání ve vybraných firmách v oděvním průmyslu. - Svoboda, Martin (2020)
Bakalářská práce se zabývá problematikou udržitelného rozvoje a analyzuje snižování negativních dopadů vybraných společností z oděvního průmyslu pomocí měřítek udržitelné výkonnosti. Teoretická část vymezuje pojmy z oblasti udržitelného rozvoje a manažerského účetnictví udržitelného rozvoje. Také je popsán vývoj GRI standardů a jejich aktuální podoba včetně obsahu jednotlivých standardů. V praktické části jsou aplikovány teoretické poznatky na vybraných společnostech a jsou analyzována měřítka udržitelné výkonnosti.