Měřítka udržitelné výkonnosti podle směrnic GRI a jejich srovnání ve vybraných firmách v oděvním průmyslu. - Svoboda, Martin; Golovkova, Anita; Křehnáčová, Aneta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Bakalářská práce se zabývá problematikou udržitelného rozvoje a analyzuje snižování negativních dopadů vybraných společností z oděvního průmyslu pomocí měřítek udržitelné výkonnosti. Teoretická část vymezuje pojmy z oblasti udržitelného rozvoje a manažerského účetnictví udržitelného rozvoje. Také je popsán vývoj GRI standardů a jejich aktuální podoba včetně obsahu jednotlivých standardů. V praktické části jsou aplikovány teoretické poznatky na vybraných společnostech a jsou analyzována měřítka udržitelné výkonnosti.
Vedoucí práce: Anita Golovkova
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses