Vnitrostátní reverse-charge – záchrana systému nebo slepá ulička? : - Skřivánková, Klára (2020)
Práce se zabývá tématem přenesení daňové povinnosti u daně z přidané hodnoty. Současný systém fungování a odvodu daně z přidané hodnoty umožňuje vznik rozsáhlých daňových úniků, které vznikají při karuselových obchodech. Efektivní řešení těchto podvodů je spatřováno právě ve využívání přenosu daňové povinnosti. Uvedený systém odvodu daně ale způsobuje také negativní situace, především z pohledu financování státního rozpočtu. V práci je negativní vliv zavedení všeobecného přenosu daňové povinnosti na cash-flow státního rozpočtu kvantifikován.