Vnitrostátní reverse-charge – záchrana systému nebo slepá ulička? - Skřivánková, Klára; Klazar, Stanislav, 1974-; Čejková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Práce se zabývá tématem přenesení daňové povinnosti u daně z přidané hodnoty. Současný systém fungování a odvodu daně z přidané hodnoty umožňuje vznik rozsáhlých daňových úniků, které vznikají při karuselových obchodech. Efektivní řešení těchto podvodů je spatřováno právě ve využívání přenosu daňové povinnosti. Uvedený systém odvodu daně ale způsobuje také negativní situace, především z pohledu financování státního rozpočtu. V práci je negativní vliv zavedení všeobecného přenosu daňové povinnosti na cash-flow státního rozpočtu kvantifikován.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses