Analýza a návrh optimalizace systému kalkulací na příkladu konkrétního podniku - Filová, Simona; Křehnáčová, Aneta; Knorová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato bakalářská práce řeší systém kalkulací používaný v tiskařském podniku. Hlavním cílem je popsat stávající systém kalkulací dle informací získaných ze strukturovaných rozhovorů, provést jeho detailní analýzu a vyhodnocení a celý systém optimalizovat. Výsledkem je návrh nové podoby kalkulačního vzorce kombinujícího dva základní přístupy k sestavení kalkulací, a to kalkulaci variabilních a kalkulaci plných nákladů. Tento návrh je obecného charakteru, aby mohl být podnikem implementován pro celý sortiment výroby. Současně je struktura nového kalkulačního vzorce využita při sestavení optimalizované kalkulace. V závěru jsou uvedena další doporučení, která mají za cíl zefektivnit manažerské rozhodování a řízení.
Vedoucí práce: Aneta Křehnáčová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses