Specifika hypotečního úvěrování na Ukrajině - Hvozdova, Valeriia (2020)
Cílem bakalářské práce na téma „Specifika hypotečního úvěrování na Ukrajině“ je podat lakonickou charakteristiku hypotečního úvěrování na Ukrajině. V první části je popsán vývoj institutu hypotéky od starověkého Říma do současnosti a také stav vědeckého výzkumu hypotéky v pracích tuzemských vědců. Dále je provedena právní analýza základních pojmů hypotečního úvěrování. V závěrečné části je zobrazen současný stav poskytování hypoték na Ukrajině s akcentem na úrokové sazby a na podmínky hypotečního úvěrování klíčových hráčů hypotečního trhu. Praktická část se zabývá problémy a perspektivami vývoje hypotečního trhu na Ukrajině.