Finanční analýza společnosti Ponature, s. r. o. - Křivánek, Martin (2020)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení celkové finanční situace společnosti Ponature s. r. o. pomocí finanční analýzy a jejích metod. Práce se zaměřuje na analýzu účetních výkazů podniku Ponature a také její konkurence. Dále se zaobírá výpočtem poměrových ukazatelů, které jsou rozděleny do čtyř oblastí, v poslední části je vyjádřen bankrotní model. V závěru obsahuje celkové zhodnocení pětiletého působení této firmy, porovnání s konkurencí, poukázání na možné slabé stránky a doporučení do budoucna, ve kterých oblastech by se mohla zlepšit.