Vývoj hypotečního trhu v ČR - Sotnikava, Maryia; Tesařová, Žaneta; Šímová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Bakalářská práce se zabývá vývojem hypotečního trhu v České republice. Cílem práce je provést analýzu dopadu legislativních změn ČNB na zajištění vlastního bydlení. První část je věnovaná teoretickému vymezení hypotéčního úvěru a jeho legislativní úpravě. Ve druhé části jsou zkoumána rizika hypotečního trhu a s tím související problematika makroobezřetnostní politiky, kterou ČNB jako hlavní regulátor provádí. V praktické části se práce zabývá analýzou faktorů, které měly vliv na vývoj objemu hypotečních úvěrů v posledních 7 letech.
Vedoucí práce: Žaneta Tesařová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses