Doba fixace u hypotečních úvěrů - Kavanová, Eliška; Tesařová, Žaneta; Šímová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Předmětem bakalářské práce jsou hypoteční úvěry a především s nimi spojené úrokové sazby. V první části práce je charakterizován hypoteční úvěr, popsána základní problematika týkající se jeho druhů, průběhu, poplatků a uvedeny nejvýznamnější faktory ovlivňující nákladovost hypotečního úvěru. Doba fixace úrokové sazby u hypotečních úvěrů je tématem druhé kapitoly. Závěrečná kapitola je stěžejní částí práce. Pomocí reprezentativního příkladu je provedena analýza úrokové nákladovosti hypotečního úvěru, jež zohledňuje dvě z pohledu dlužníků nejpreferovanější fixační období. Údaje o preferencích jsou získány z provedeného dotazníkového šetření. Následně je provedeno vyhodnocení a zvolena nejvýhodnější varianta.
Vedoucí práce: Žaneta Tesařová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses