Analýza společnosti O2 Czech Republic a.s. jako investiční příležitosti - Sýkora, Matěj; Podškubka, Tomáš, 1982-; Pham, Hoang Long; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Bakalářská práce se zabývá posouzením vhodnosti investice do společnosti O2 Czech Republic a.s. oproti alternativním investičním příležitostem na Burze cenných papírů Praha. Za tímto účelem je bakalářská práce rozdělena do tří částí. První část obecně představuje společnost a její konkurenty na trhu. Ve druhé jsou teoreticky popsány metody, ukazatele a model finančního zdraví, které jsou použity pro analýzu společnosti. Dále jsou vypočteny poměrové ukazatele a model finančního zdraví podniku, které jsou porovnány s jejími konkurenty na trhu. Ve třetí části je společnost porovnána na základě zjištěných údajů s vybranými společnostmi, které jsou obchodovány na Burze cenných papírů Praha. Závěrem je vyhodnocena atraktivita investice do akcií společnosti.
Vedoucí práce: Tomáš Podškubka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses