Využití elektronických platebních prostředků v ČR - Šach, Marek; Stádník, Bohumil; Silberhornová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá elektronickými platebními prostředky. V teoretické části práce se seznámíme s jednotlivými prostředky a povíme si o jejich výhodách, účelu a způsobu fungování. Tento teoretický základ tvoří podklad pro analytickou část. Jejím základem byl dotazník o 306 respondentech, který měl za účel zjistit míru a účel využití jednotlivých platebních prostředků na území ČR. Zároveň zjišťuje i vzájemné preference jejich používání. Ve výsledcích došlo mimo jiné i ke zjištění existence nepřímé závislosti počtu uživatel mobilního bankovnictví na uživatelích internetového bankovnictví. Závěrečná část práce se pokouší přiblížit do budoucna nastupující trendy a novinky týkající se elektronické platby.
Vedoucí práce: Bohumil Stádník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses