Finanční analýza Dopravního podniku města České Budějovice, a. s. - Schuster, Pavel (2020)
Tato bakalářská práce si dává za cíl zjistit stav finančního zdraví a celkovou hospodářskou situaci společnosti Dopravní podnik města České Budějovice, a. s. a to za pomocí vybraných metod a postupů finanční analýzy. Vypočtené hodnoty jsou srovnávány se třemi dopravními podniky z měst s podobným počtem obyvatel, jako mají České Budějovice.Bakalářská práce zahrnuje jak teoretické vymezení problematiky finanční analýzy, tak samotné praktické použití vybraných metod analýzy. Závěr práce shrnuje dosažené výsledky.