Veřejná podpora firemní filantropie - Lejnarová, Barbora (2020)
Hlavním cílem bakalářské práce je ilustrovat dopad na základ daně společnosti poskytující dar pomocí různých druhů filantropických aktivit, jako jsou například sponzorské dary, matchingové fondy, peněžní a nepeněžní bezúplatné plnění či CRM aktivity. Cílem je také ilustrovat dopad různých filantropických aktivit na daň firmy a neziskové organizace. Bude vytvořena fiktivní nezisková organizace a fiktivní firma. Na základě jejich výnosů a nákladu bude znázorněn postup pro výpočet daňové povinnost a daň samotná. Závěrem budou porovnány jednotlivé výše daňových povinnosti včetně komentáře a jejich zhodnocení.